HOME CONTACT ME PARENTING RECIPE REVIEW LABEL

Sponsor



Saturday, March 11, 2017

DIY SENDIRI : ADA JER IDEA HUBBY MAMA NI

ASSALAMUALAIKUM...
Selamat petang semua..dah makan tengahari ke belum..?alhamdullilah grandma baru lepas makan tadi...hari ni hubby masak lemak ikan tennggiri bersama rebung...lama tak makan rebung ni ! bila sesekali makan memang sedap rasanya...okaylah lepas ni kita sambung entri menu masak lemak rebung ikan tenggiri ni..

Kali ni grandma nak cerita tentang atok Darwisy yang rasanya kreatif jugalah...benda-benda terbuang yang grandma nak buat dia ambil buat sesuatu yang rasanya macam cantik juga jadinya....jom kita tengok apa yang atok Darwisy telah buat hari ini..


Inilah benda yang grandma nak buang tapi hubby kutip semula...blind kat tingkap dapur yang dah putus-putus talinya...jadi grandma buka dan nak buangkan jer..abaikan kaki siapa tu yer...


Semalam hubby ketakkan sarung kusyen kereta myvi anak mama ni...dah longgar tali ikatannya jadi hubby tambahkan dengan reben dan ikat semula...tapi bila pasang memang agak nampak buruk bila buka bonet kereta tu...jadi hubby pun buatkan penutupnya menggunakan blind yang mama nak buang tadi...


Tutup bahagian belakang cover set tu..alhamdullilah nampak menarik juga..bila dah tutup set tu tak nampak blind tu...memang buat lawak jer hubby ni...ada saja idea yang nak dibuatnya...


Akhirnya dah siap juga diy hubby yang nampak macam lawak jer tapi cantik jadinya...inilah bahagian belakang bonet kereta myvi anak grandma ni...


baru la tak nampak tali reben yang berlingkiran tadi...tertutup dan nampak kemas sekali..
cantik dan menarik juga idea hubby mama ni...hahaha puji laki sendiri kan...


Wah !! haiii Hello Kitty...duduk diam-diam kamu kat situ yer...


p/s diy sendiri jika pandai dan kreatif lebih menjimatkan..


5 comments: