17 August 2017

BENEFITS OF CARROT JUICE

August 17, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

BENEFITS OF CARROT JUICE
-IMPROVES IMMUNITY AND CONTROLS HEART DISEASES
-IMPROVES HEART HEALTH
-REDUCES CHOLESTROL
-HEALS EXTERNAL WOUND
-BONE HEALTH
-CANCER PREVENTION
-RELIEVES ABDOMINAL GAS
-CLEANSES LIVER
-CURES INFECTION
-ORAL HEALTH


16 August 2017

MOHON VIRALKAN

August 16, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...



MOHON VIRALKAN

Saya nak minta pertolongan.. Anak kakak saya hilang pada pagi tadi 16/08/2017 dari kediamannya

Taman Kobena Johor Bahru

Nama : Ammar Fahim bin Zyril

Umur : 13 tahun

Tinggi : 150cm + +

OKU , autism dan hyperactive.

Pakaian dia pagi tadi baju putih round neck warna oren, seluar kelabu pendek.

Beliau tidak pandai berbual...cuma boleh cakap apa yang dia nak dan rasa...

Mungkin dia ada singgah di kedai-kedai..atau premis-premis anda...minta tolong jgn abaikan...tolong serahkan pada polis...

Pada sesiapa yang terjumpa anak ini...minta tolong hubungi ibu : Shida 016-2081530 atau ayahnya, zyril 019-7120241 atau serahkan pada balai polis yang berhampiran..

Mohon jasa baik anda semua. Terima kasih.


JOHOR CONTAINER CITY PERMAS JAYA

August 16, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


Port baru untuk mereka yang inginkan kelainan dalam berniaga yang akan dibuka pada Disember ini iaitu Johor Container City bertempat di Permas Jaya berkonsepkan berniaga hanya dalam kontena yang akan melancarkan acara Johor Container City Ground Breaking Ceremony pada 25 August hingga 27 August ini. Kepada mereka yang berminat, Whatsapp kan ke 013 - 789 9250. Selamat berniaga nanti!
🗓 25th - 27th August 2017 (Jumaat - Ahad)
 5.00 PM - 7.00 PM (Ground Breaking Ceremony)
 5.00 PM - 11.00 PM (Event Johor Container City) 
📍Permas Jaya (Berada antara Petronas & Shell) 
🚗 [Waze] "Johor Container City" 
☎️ 013 - 789 9250

Function available:
1. Ground Break Ceremony
2. Night Market (Harbour Night)
-Cosplayer : Sailor x 4, Pirate x 4
-Photo Booth 
3. Super Car Show

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor

BAZAR KARAT MAJLIS PERBANDARAN JOHOR BAHRU TENGAH

August 16, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Jom meriahkan hujung minggu anda dengan ke Gema Merdeka 2017 dan Pertandingan Karaoke 2017 di Bazaar Karat MPJBT bermula pada pukul 9.30 Malam. Selamat berhujung minggu!
 6.00 Petang - 2.00 Pagi (Setiap Hari) 
 9.30 Malam (Event Gema Merdeka 2017 Pertandingan Karaoke 2017) 
📍Bazar Karat Mpjbt (Belakang Pejabat Pos Skudai)
☎️ 018 - 364 4694

Tarikh, 
1st Saringan - 20/08/2017 (Ahad)
2nd Saringan - 21/08/2017 (Isnin)
Grand Final- 30/08/2017 (Khamis)

Instagram [@bazar_karat_mbjbt]
Lihat posting sebelum ini, 

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor




GIVEAWAY MERDEKA BY KISAHSIDIARY,COM

August 16, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


LAYAN SUKAN SEA BOLA JARING

August 16, 2017 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Tak ada apa nak buat petang ni jenjalan ke rumah anak mama...dekat jer rumahnya sama dalam satu taman jer...sampai kat sini layan pula tengok sukan netball antara team Malaysia dan team Singapura...sukan yang jadi feveret mama masa bersekolah dulu..pernah dulu mewakili daerah Muar dalam MSSD (Majlis Sukan Sekolah Derah)..sayangnya tak dapat diteruskan sukan feveret mama ni...tinggal kenangan jer....sekarang dapat tengok sukan SEA pun kira okay jugalah...dapat mengimbas kembali nostalgia...


Team Malaysia lawan team juara bertahan Singapura..minta-minta Malaysia menang la dalam perlawanan kali ini...

p/s layan sukan pula setiap hari...

LAYAN MAGGI KARI

August 16, 2017 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Terasa lapar pulak petang ni..buka peti ais cari apa yang boleh dimasak dan makan untuk petang ni...cari-cari ada stok maggi dalam almari jadi masak maggi untuk minum petang ni...makan panas-panas memang sedap sambil layan tv sukan...kenyang perut suka hati...

CARROT GINGER GRAPEFRUIT JUICE

August 16, 2017 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

CARROT GINGER GRAPEFRUIT JUICE

This recipe is gluten-free make approx 1 quart

Ingredients :
1/2 pound of carrot,scrubbed or peeled
2 pink or red grapefruits,peeled
1 inci knob of ginger

Direction : 
Juice all ingredients.Will last in the fridge for up to 5 days.



WINDOW SHOPPING | BALIK TETAP BAWA BARANG

August 16, 2017 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM....
Kononnya nak window shopping jer ke Tesco...sambil jenjalan saja nak tengok barang-barang mana yang murah atau promosi...tapi tak adalah teringin nak beli apa-apa barang pun..bila lalu bahagian elektrik hubby dah terpandang bendalah ini..ingatkan saja nak tengok-tengok jer rupa-rupanya hubby angkat kotaknya terus bawa ke kaunter test alat kat tepi tu...

Mama : "Wah ! abang beli juga ke..? "
Hubby : "Yer la ! tak nak ke ? ada promosi untuk minggu ni jer.."
"abang tak kisah..kalau tak nak..tak payah beli save duit abang.."
Mama : "Eleh..dia yang nak beli kita pulak..kalau nak beli boleh juga...lagilah suka boleh buat air juice kat rumah.."
Hubby : "Aah tahu pun..dah beli ni..jangan tak buat pulak air juicenya..."
Mama :" Yer tahu.."



Mama ingatkan saja jer hubby nak usik-usik mama rupa-rupanya betul hubby angkat masuk dalam troli..mama senyum jer la...dah ada orang nak beli lagi lah suka tak perlu nak minta pun dah dapat..senang nak buat air juice kata hubby...hubby memang suka minum juice buah eloklah tu beli mesin perah air buah tu...


okay la tu dari window shopping ke shopping terus...

p/s tak minta pun dapat juga...

15 August 2017

CHOPSTICK | TAHU GUNA ATAU TIDAK

August 15, 2017 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Chopstick tahu guna ke tidak..? perkataan yang selalu orang cakap bila kita nak gunakan chopstick ni...pada mama terpulang pada individu kalau dia tak tahu dan hendak mencuba menggunakannya apalah salahnya..pandai ke tidak itu terpulang tiada salahnya kalau ingin mencuba...pandai ke tidak itu belakang cerita..kalau tak pandai boleh belajar menggunakannya...dulu mama pun tak pandai nak menggunakan chopstick ni tapi atas desakan adik yang bersekolah cina mama mencuba juga...lama-lama boleh juga menggunakannya...kalau tak tahu kita boleh belajarkan...jadi bila kita ke restoren yang memerlukan penggunaan chopstick taklah kekok sangat kan...

Kalau anak-anak mama memang pandai menggunakan chopstick ni...kalau kat rumah mama memang ada sediakan chopstick ni...saja jer mama sediakan untuk kegunaan anak-anak...belajar menggunakanya bermula dari rumah jer...mama beli kat kedai diy je chopstick ni.. harganya pun lebih murah...

Yang berbekas ni mama beli untuk diri sendiri sebab nampak cantik bila ada bekasnya...pada kekawan yang pandai menggunakan chopstick ni baguslah yer...yang tak tahu tu boleh belajar menggunakanya sendiri dirumah kan...

p/s boleh belajar kalau tak tahu...

SURVEY KELAS MENJAHIT UNTUK ANAK

August 15, 2017 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Sempat mama dan hubby singgah ke Pasaraya Tesco...window shopping sekejap...walaupun tak rasa nak beli apa-apa tapi bawa balik juga satu benda ni...nantilah mama cerita dientri seterusnya...kita cerita pasal kelas menjahit ni dulu...
Diberikan panjang lebar penerangan oleh sales girl ni...memang menarik dan bagus kelas ni..semua boleh belajar..sulam baju,sulam tuala,belajar menjahit baju,jahit cadar,jahit langsir dan macam-macam semua diajar semasa di kelas..masa belajar ikut masa kita sendiri...

Sulaman yang akan diajar nanti...menarik juga rasanya...tapi anak mama ni minatnya pada pembuatan kek dan biskut...tak tahulah dia berminat kelas menjahit ini atau tidak...
kalau kita mendaftar untuk belajar selama setahun harga kosnya sebanyak RM2,700 kalau tak silap mama...dapat percuma mesin di atas ni...tengoklah macam mana nanti...kena tanya anak mama dulu...kalau untuk jangka masa panjang memang bagus kelas menjahit ni..

p/s seronok tengok benda2 macam ni...

DIY : PROSES PEMBERSIHAN LUAR RUMAH

August 15, 2017 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM....

Projek mama semalam...nak buat semasa nak raya tempohari tapi tak dapat sebab gun mesin waterjet ni rosak..jadi taklah dapat buat projek pembersihan luar rumah masa nak raya puasa tempohari..semalam gun waterjet tu dah pun dibaiki jadi mama dan hubby mulakanlah projek pembersihan yang tergendala tu...


Dah macam pekerja pembersihan Indon pulak gayanya...pakai seluar laki bini sama pulak tu..hahhaa bibik masuk kerja kenalah pakai uniform kerja kan...

Puas hati dapat bersihkan kawasan depan rumah mama ni...bersih simennya...nak buat tiles tak mampu gayanya...gunalah mana yang sedia ada ni...sakit seluruh badan dibuatnya...tak biasa kerja keras macam nilah gayanya..semua urat sendi sakit bila dah selesai buat proses pembersihan tu..

p/s sengal kaki tangan semuanya..


HEALTH BENEFITS OF PLUM

August 15, 2017 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

HEALTH BENEFITS OF PLUM

-Prevents cancer & age related macular degeneration
-Maintains healthy skin
-Helps treat obesity & diabetes
-Improves sleep,concentration & appetite
-Prevents age-related neurodegenerative disorders
-Boosts immunity,heart health & bone health
-Effective intreating digestive disorders
-Beneficial during pregnancy


14 August 2017

ALHAMDULLILAH ! TUNKU TUN AMINAH BERGELAR ISTERI DENNIS MUHAMMAD

August 14, 2017 7 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Akhirnya puteri tunggal DYMM Sultan Johor,YAM Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Binti Sultan Ibrahim sah bergelar isteri kepada Dennis Muhammad Abdullah dengan sekali lafaz dalam bahasa melayu di Istiadat Akad Nikah yang berlangsung di Istana Bukit Serene Johor Bahru.







sumber info 
dan 

HAPPY SWEET 60 MALAYSIA | AUGUST PROMOTION SECRET RECIPE

August 14, 2017 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Secret Recipe Malaysia

Happy Sweet 60 Malaysia! 
*Limited 4 Slice per transaction 

Promosi pada 31 August 2017 bermula pada pukul 12 PM hingga 5 PM 

Lihat cawangan Secret Recipe di sekitar Johor pada link ni, 

Sumber Posting, 

Ikuti Internsheeps untuk info terkini 

 — at Johor.


PROMOSI BULAN OGOS DI BASKIN-ROBBINS

August 14, 2017 6 Comments
ASSALAMUALAIKUM...



Promosi pada 31 August ini

Lihat cawangan Baskin Robbins di sekitar Johor pada link ni, 

 — at Johor.


Embody the spirit of the SEA Games 2017 with the scrumptious in every scoops of Baskin-Robbins.


Buy any Sg.Junior, Sg.Regular, Sg.King or Double Junior and get same 2nd item for only RM3.10!

Let's cheer for Malaysia team! 

Promosi bermula dari 7th August sehingga 30th August 2017 

Lihat Posting, 

Lihat cawangan Baskin Robbins di sekitar Johor pada link ni, 








BIG APPLE | MERDEKA MONTH SPECIAL

August 14, 2017 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

 Merdeka Month Special! 

Promosi : Bermula dari 1 August hingga 17th September 2017 


2.30 PM - 5.30 PM (Isnin - Khamis) 

Lihat Posting, 


Lihat cawangan Big Apple di sekitar Johor pada link ni, 
1. 1 Segamat Shopping Complex, Johor 
2. AEON Big Batu Pahat 


HEALTH BENEFITS OF MANGOSTEEN

August 14, 2017 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

HEALTH BENEFITS OF MANGOSTEEN

-Helps to prevent cancer and cardiovascular
-Helps in regulating menstrual cycle in women
-Beneficial in curing thrush or aphtha
-Helps in maintaining healthy skin
-Effective in treating diarrhea and dysentery
-Aids in quick healing of wounds and weight loss
-Prevents inflammation by inhibiting release of histamine