06 August 2017

# food review

FOOD REVIEW | KOREAN HOUSE

ASSALAMUAIKUM..

Hari ni anak mama belanja makan lagi...memang dah jadi kesukaan anak-anak mama makan Korean Food ni...kali ni anak-anak bawa mak dan ayahnya ni ke restoren Korean House ini...hubby macam tak mahu jer makan makanan korea ni tapi dek kerana anak-anak nak belanja ikutkanlah juga...parking kereta pun senang ! park kat depan restoren lagi...


Best jer bila masuk ke Restoren Korea House ni...memang nampak kebersihannya dan itulah yang paling diutamakan kalau kita ke sesebuah restoren tu kan...makan pun rasa selesa dan nyaman jer...layout dalaman restoren ini pun nampak kemas jer...


Sebelum makan kenalah selfie dulu kan...say cheese !!


Kawasan dalaman Restoren Korean House ini...kemas dan cantik layoutnya..


Susunan mejanya teratur dan bersih..


Inilah antara menu side dish yang diberikan...banyak betul side dishnya...tapi semuanya sedap-sedap belaka...kalau kita kat Malaysia ni banyak-banyak macam ni dah boleh jadi 
menu lauk tu..


Bulgogi RM55


menu sotong pedasnya...Spicy Octopus RM45


 Kimchi Soup RM30


Penuh satu meja makanan yang dihidangkan...tu sebab meja yang disediakan di sini semuanya bersaiz besar...lebih mudah nak letak makanan kesemuanya...


Kenyang betul perut mama makan kat sini...licin semua dish dan menu utama yang dihidangkan tu...puas hati makan walaupun harganya mahal...anak mama memang setiap bulan akan makan di sini..memang dah jadi pelanggan tetap kat sini...



1 comment:

  1. amboi...banyak entry korean food ni...kita tak pernah lagi merasa makanan korean selain dari kimbab dan kimchi ma...

    ReplyDelete